eur:
390.09
usd:
365.27
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Szerbiában büntetik azokat a szülőket, akik nem oltatják be gyerekeiket

Akár három átlagfizetésnyi büntetést is kiróhatnak ezentúl azokra a szülőkre Szerbiában, akik nem engedélyezik, hogy beoltsák a gyerekeiket - erről hozott döntést szerdán a szerbiai parlament.

A lakosság fertőző betegségektől való megvédéséről szóló törvény értelmében 30-150 ezer dinárra (75-376 ezer forint) büntethetők az oltást tiltó szülők.

A törvény a tuberkulózis, a torokgyík, a merevgörcs, a szamárköhögés, a gyermekbénulás, a kanyaró, a rózsahimlő, a mumpsz, a hepatitis B vírus, a pneuomococcus által okozott betegségek, valamint a B típusú Haemiphilus influenzae baktériumok által okozott betegségek elleni védőoltásokra vonatkozik.

Zoran Panajotovic egészségügyminiszter-helyettes a Blic című szerb napilapnak azt is hangsúlyozta, hogy azok a gyerekek, akik nem kaptak meg minden kötelező oltást, nem iratkozhatnak be az általános iskolába.

A törvény értelmében azokat is büntetik ezentúl, akik hamis információkat adnak meg, illetve félretájékoztatják az orvost, nem tartják be a karanténra vonatkozó szabályokat, vagy ha nem tartja be az előírt szabályokat, amikor olyan országba utazik, ahol valamilyen fertőzésveszély vagy járvány van.

Címlapról ajánljuk
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Íme a részletek
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Egy árfigyelő rendszer is része lesz az új otthonfelújítási programnak. A Gazdasági Versenyhivatal által már jelenleg is működtetett árfigyelőhöz hasonló megoldással az építőanyagok áráról tájékozódhatnak majd azok, akik korszerűsíteni szeretnék ingatlanjukat. Így kiválaszthatják az olcsóbb termékeket kínáló kereskedőket - nyilatkozta az InfoRádiónak Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×