INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

"Németországban ez a második megbukott olimpiai pályázat az elmúlt két évben"

InfoRádió / MTI
Francia, cseh és olasz sajtóvisszhang azt követően, hogy vasárnap este eldőlt: Hamburg nem pályázik a 2024-es nyári olimpiára, mert a lakosok ügydöntő népszavazáson nem támogatták a kandidálást.

Franciaország:

Le Monde:
"Két éven belül a második német olimpiai pályázat vérzik el. Korábban a müncheniek is az ellen voksoltak, hogy a város 2022-ben téli játékokat rendezzen. A helyi olimpiai bizottság márciusban Berlinnel szemben Hamburgot favorizálta, mert azt gondolta, hogy a Hanza-városban több támogatást kap, mint a fővárosban."
L'Equipe:
"Párizsnak eggyel kevesebb ellenfele maradt a 2024-es olimpiára. Már csak Los Angeles, Róma és Budapest van versenyben."
Le Figaro.fr:

Csehország:

Lidové noviny:
"A londoni olimpiára a brit kormány mintegy kilencmilliárd eurót adott ki. A hamburgi szervezők szerint az ő eseményük több mint kétmilliárd euróval kevesebbe került volna. A kritikusok azonban felhívták a figyelmet arra, hogy a 2012-es büdzsé egy pontban jóval több pénzt emésztett fel, ez pedig a biztonság. Az a terület, amelyre a párizsi események után még a korábbiaknál is nagyobb figyelem irányul"

Olaszország:

La Stampa:
"Róma elveszítette egy riválisát a 2024-es játékokért zajló versenyben. És ezen nincs mit ünnepelni. Négy város, Róma, Párizs, Los Angeles és Budapest maradt, valamint a bizonyosság, hogy jelenleg nem örvend nagy népszerűségnek az olimpiai játékok"
La Repubblica:
"A Hamburg 2024 projekt elbukott a polgárok előtt. Rómának három riválisa maradt."
Corriere della Sera:
"Németországban ez a második megbukott olimpiai pályázat az elmúlt két évben."

A címlapról ajánljuk