eur:
393
usd:
366.79
bux:
66639.49
2024. április 25. csütörtök Márk

Zsúfoltság a horvát és szlovén befogadóállomásokon

Zsúfoltság volt tapasztalható a horvát és szlovén befogadóállomásokon - közölte a horvát sajtó szerdán.

Kata Nujic rendőrségi szóvivő újságíróknak kijelentette: erősödött a migrációs bevándorlási hullám, ami miatt kedden zsúfoltság volt tapasztalható a bródi (Slavonski Brod) téliesített tranzitközpontban. "A migránsokat ezért Szlovéniába vonattal és buszokkal is szállítottuk" - mondta.

A zágrábi belügyminisztérium legfrissebb adatai szerint szeptember közepe, a magyar-szerb zöldhatár lezárása óta Horvátországban 355 ezer migránst vettek nyilvántartásba. Többségük illegálisan lépte át a szerb-horvát határt, és többnyire Bapska körzetében léptek horvát területre. A horvát hatóságok a múlt hét közepétől már vonattal szállítják a migránsokat a szerb határról Szlovéniába. Kedden több mint 6000 illegális bevándorlót lépte át a szerb-horvát határt.

Miro Cerar szlovén miniszterelnök kedden bejelentette: kormánya úgy döntött, hogy Ljubljana ideiglenes műszaki akadályt épít Horvátországgal közös határán. Szlovén sajtóértesülések szerint a hatóságok a kerítés első elemeinek felállításához várhatóan már szerdán hozzálátnak.

A 24ur szlovén napilap arról írt: Krsko és Brezice között kora reggel az autópályán katonai járművek konvoja haladt Dobovára, majd a szlovén-horvát határ melletti Veliki Obrez felé vette az irányt.

A rendőrség lezárta a területet, újságírókat nem engednek a határ közelébe. Ugyanakkor a horvát oldalon lévő Vukovo Selo településtől, amely egy kilométerre van a szlovén határtól, lehet látni a katonaság műszaki alakulatait, amelyek már elkezdték a szögesdrótkötegek lepakolását a teherautókról. A lap megemlíti, hogy a szlovén hadsereg nem hajlandó nyilatkozni a történésekről.

Szlovéniában - a legfrissebb ljubljanai adatok szerint - október közepe óta 179 299 illegális bevándorlót vettek nyilvántartásba. Szombaton 1716, vasárnap 4381, hétfőn 5341, kedden 7457, szerdán 6 óráig újabb 2233 migráns lépte át a horvát-szlovén határt. Ausztriába október 20. óta 162 352 Közel-Keletről érkező menekült távozott.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×