eur:
395.78
usd:
366.78
bux:
65712.52
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Vádat emeltek egy spanyol kokaincsempész ellen

Vádat emelt az ügyészség egy spanyol férfi ellen, aki egy hátizsákban, valamint egy bőröndben elrejtve 4,5 kilogramm kokaint csempészett Magyarországra - közölte a Fővárosi Főügyészség vezetője szerdán az MTI-vel.

Ibolya Tibor fővárosi főügyész közleményében azt írta, a vádirat szerint a 46 éves spanyol férfi a spanyolországi Malagában megismerkedett egy emberrel, aki a nehéz anyagi körülmények között élő vádlottat rávette arra, hogy 5 ezer euró ellenében nagy mennyiségű kokaint szállítson Dél-Amerikából Európába.

A vádlott ezután először Hollandiába utazott, ahol megkapta a szükséges instrukciókat, átvette tőle a repülőjegyeket és a költségei fedezésére biztosított készpénzt, majd onnan továbbutazott Brazíliába. Itt a további bűntársaktól átvette a hátizsák hátfalába és egy kisméretű bőrönd oldalfalába rejtett, csaknem 4,5 kilogramm kokaint, amivel március 1-jén Dubaj érintésével Budapestre utazott. A megállapodás szerint itt a megbízója - akinek személyét nem sikerült felderíteni az eljárás során - telefonon keresztül látta volna el őt további utasításokkal.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér zöld folyosóján azonban a Nemzeti Adó-és Vámhivatal munkatársai a férfi poggyászának átvizsgálása során megtalálták a kábítószert.

A Fővárosi Főügyészség a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő férfit különösen jelentős mennyiségű kábítószer birtoklásával vádolja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×