eur:
392.25
usd:
366.04
bux:
66786.28
2024. április 26. péntek Ervin

A kormányhadsereg rakétákkal támadott egy piacot Szíriában

A szíriai kormányhadsereg rakétákkal támadta egy Damaszkusz mellett, attól keletre lévő város piacterét, a csapásokban legalább 40 ember meghalt, száz megsebesült - jelentette pénteken egy civil szervezet.

A hadsereg 12 rakétát lőtt ki a fővárostól 15 kilométerre fekvő Duma piacterére. A város lázadók kezén van. Nőhet a halottak száma, mert több sebesült súlyos állapotban van - közölte Rámi Abdurrahmán, a londoni központú Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) vezetője. Hozzátette, hogy a tüzérségi támadás még helyi idő szerint délben is tartott. Az OSDH-nak aktivistái vannak szerte az országban.

A Szíriai Polgári Védelem nevű szervezet megerősítette az értesülést. A Facebook-oldalukra feltettek egy képet, amelyen az látható, hogy tucatnyi vérző test fekszik a földön. A szervezet szerint legalább 45-en haltak meg.

Csütörtökön a szíriai légierő támadta Dumát, és szintén egy piacot, valamint egy kórházat ért találat aznap. Az OSDH friss értesülése szerint kilencen haltak meg ezekben.

A két éve a lázadók kezén lévő Dumát rendszeresen a kormányhadsereg. Egy augusztusi támadásban 117-en haltak meg.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×