eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Több száz embert mentettek ki a tengerből a görög hatóságok

Több száz embert mentettek ki a görög hatóságok az Égei-tengerből, miután az őket szállító csempészhajó felborult Leszbosz szigetének közelében - közölte a görög parti őrség.

A hatóságok 242 embert mentettek ki az Égei-tengerből, a parti őrség ugyanakkor folytatja a túlélők utáni kutatást, mert egyelőre nem világos, mennyien utaztak a lélekvesztőn a baleset bekövetkeztekor.

A görög parti őrség korábbi beszámolói szerint legalább tizenegy embert halt meg az Égei-tengeren bekövetkezett öt különböző incidensben szerdán, köztük több gyermek.

Todorisz Drítszasz, a kereskedelmi hajózásért felelős miniszter bánatának adott hangot a legutóbbi halálos következményű balesetek miatt az Égei-tengeren, és egységes uniós fellépést sürgetett, hogy a menedékkérők ne vállalkozzanak a kockázatos hajóutakra.

"A parti őrség csodálatra méltó, folyamatos küzdelme a menekültek megmentéséért, sajnos, az utóbbi időben egyre inkább a vízbe fulladtak utáni fájdalmas kutatóműveletté válik" - mondta. Hozzátette, Európa elsődleges feladata az kellene, hogy legyen, hogy a menekülteket a származási országukból biztonságosan átszállítsa az uniós országokba.

Görögország a fő európai belépési pontja a Közel-Keletről és Afrikából a jobb jövő reményében Nyugat-Európába tartóknak, az uniós tagállamok határellenőrzési ügynöksége (Frontex) adatai szerint az év eleje óta már jóval több mint 600 ezren érkeztek illegálisan Európába.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×