eur:
393.53
usd:
368.23
bux:
66130.42
2024. április 24. szerda György

Mi a közös Michael Korsban és Petro Porosenkoban?

A világ leggazdagabb emberei közé tartoznak. A Forbes magazin listáját továbbra is Bill Gates vezeti.

A Microsoft alapítójának vagyonát 79,2 milliárd dollárra becsülte a Forbes, tehát a pénzügyi magazin szerint Bill Gates egy év alatt 3,2 milliárd dollárral lett gazdagabb - annak ellenére is, hogy tavaly novemberben 1,5 milliárd dollárt adományozott feleségével közös alapítványa részére.

Az elmúlt 21 évben egyébként Bill Gates 16-szor vezette a világ leggazdagabbjainak listáját.

A Microsoft alapítóját a Forbes listáján a mexikói Carlos Slim és az amerikai Warren Buffett követi 77,1, illetve 72,7 milliárd dollárral. Buffett egy helyet javított, tavaly ugyanis Amancio Ortega volt a harmadik. A spanyol üzletember ezúttal a negyedik helyen áll 64,5 milliárddal. A listán szereplők közül egyébiránt Warren Buffett vagyona gyarapodott a legnagyobb mértékben, 14,5 milliárd dollárral.

Először került be a világ leggazdagabb húsz embere közé Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója öt helyet javítva idén a tizenhatodik 33,4 milliárddal. A világ legfiatalabb dollármilliárdosa mindazonáltal a 24 éves Evan Spiegel, a Snapchat nevű mobilalkalmazás társalapítója, akinek vagyonát 1,5 milliárd dollárra becsülik.

A lista legnagyobb vesztese a nigériai Aliko Dangote, akinek 25 milliárd dolláros vagyona tavaly 14,7 milliárddal lett kevesebb a nigériai fizetőeszköz gyengülése és az üzletember legnagyobb érdekeltsége, a cement iránti csökkenő kereslet miatt.

Összességében 138-an vannak olyanok, akik a 2014-es összesítésben még szerepeltek, az ideiben azonban már nem. Köztük van Michael Kors divatmogul és Petro Porosenko ukrán elnök.

Először bővült a lista guatemalai dollármilliárdossal és egymilliárd dolláros vagyonával bekerült a leggazdagabbak közé Michael Jordan, minden idők egyik legjobb kosárlabdázója, a Charlotte Hornets tulajdonosa is.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 09:50
×
×
×
×