eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Az első izraeli halálos áldozat egy katonáknak ételt osztó civil

Aknatámadás áldozata lett kedden egy gázai átkelőhelynél egy 30 éves civil férfi, aki ételt osztott az izraeli katonáknak: ő a hét napja tartó gázai konfliktus első izraeli áldozata - jelentette be egy rendőrségi szóvivő.

Az eset az Izraelt a Gázai övezettől elválasztó határ erezi átkelőhelyénél történt, amelyet palesztin fegyveresek aknagránáttal támadtak.

Már csaknem 200 palesztin halt meg a konfliktusban, amelyben palesztin fegyveresek az övezetből rakétákkal és aknavetőkkel támadják Izraelt, az izraeli hadsereg légitámadásokat hajt végre a fegyveresek ellen. Főleg az izraeli Vaskupola légvédelmi rendszernek köszönhetően keddig egy halálos áldozata sem volt a palesztin rakétáknak Izraelben. A rendőrségi szóvivő szerint legalább 15-en azonban megsebesültek, köztük több gyerek.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 28. 19:46
×
×
×
×