INFORÁDIÓ 

2018. március 25. vasárnap
Irén, Írisz

Ukrán válság - A luhanszki szakadárok elengedtek több mint ötven túszt

InfoRádió / MTI
Több mint ötven embert elengedtek szerdára virradóra a Moszkva-barát szakadárok a kelet-ukrajnai Luhanszkban a biztonsági szolgálat (SZBU) épületéből, amelyet három nappal ezelőtt szálltak meg, és fegyvereket zsákmányolva - jelentette az ukrán média.

Az UNIAN hírügynökség azt írja, hogy az éjszaka folyamán először 51 embert hagytak távozni az épületből, majd reggel még ötöt elengedtek a hatóságokkal folyatatott tárgyalások eredményeképpen.

A túszok sértetlenül szabadultak.

A híradások szerint a szakadárok továbbra is megszállva tartják az épületet, a városban pedig pattanásig feszült a helyzet.

Luhanszkban a Moszkva-barát tüntetők vasárnap foglalták el az SZBU helyi épületét. A roham közben kilencen sérültek meg. Az épületet elfoglalók behatoltak a fegyverszobába, és megszerezték az ott tárolt fegyvereket. A szeparatisták hétfőn barikádot építettek az épület elé gumiabroncsokból és vaspajzsokból, majd kedden aláaknáztak a hivatalt.

A rendőrséget készültségbe helyezték, lezárták a városba vezető utakat, hogy az épületfoglaló szakadárok ne kaphassanak erősítést a környező településekről.

A címlapról ajánljuk