eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Szegényeket segítő intézményeknek gyűjtöttek a diplomaták

A Jótékonysági Misszionáriusok és a Budapesti Módszertani Szociális Központ javára gyűjtött adományokat a magyarországi diplomáciai testület.

A szerdai jótékonysági rendezvényen, amelyen egy a kalkuttai Teréz anya életéről szóló kiállítást is bemutattak, Martonyi János külügyminiszter kiemelte: Teréz anya élete bizonyítja, hogy a 20. századnak is volt jó oldala, holott ez az időszak nem a legboldogabb, legszebb évszázad volt az emberiség történetében. A 20. századra nemcsak Sztálin alakja jellemző, voltak benne jó dolgok is, és ezt mutatta meg Teréz anya mellett Gandhi, II. János Pál pápa és Nelson Mandela is - emlékeztetett.

A tárcavezető szerint világszerte milliók emlékeznek Teréz anya mosolygó arcára, törékeny alkatára. Teréz anyát legalább annyira szerették választott hazájában, Indiában, mint Gandhit.

Martonyi János hangsúlyozta: bár a diplomácia célja alapvetően a nemzeti érdekek képviselete, nem szabad figyelmen kívül hagyni az univerzális értékeket és elveket. A magyar alaptörvény is ezt a világos üzenetet fogalmazza meg, a keresztény hagyományok mellett foglal állást - mutatott rá.

Alberto Bottari de Castello apostoli nuncius, a diplomáciai testület doyenje az eseményen arról beszélt, hogy Teréz anya joggal vált a jótékonyság jelképévé, ő a szegények segítője, a betegek gyógyítója és a szenvedők vigasztalója volt. Teréz anya azt hirdette, hogy minden embernek meg kell adni a tiszteletet, a szolidaritást.

A magyarországi diplomáciai testület és a Külügyminisztérium által támogatott jótékonysági eseményen a külügyminiszter a legjelentősebb adományt felajánló diplomatáknak oklevelet és a kalkuttai Teréz anyát ábrázoló kisplasztikát adott át.

Az adományokkal a diplomáciai testület a Jótékonysági Misszionáriusokat és a Budapesti Módszertani Szociális Központot támogatja.
A rendezvényen megnyílt a Külügyminisztérium aulájában az albán nagykövetség által rendelkezésre bocsátott fotókiállítás, amely kalkuttai Teréz anya életét mutatja be.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×