eur:
388.46
usd:
360.87
bux:
68625.9
2024. május 7. kedd Gizella

Erőszakba torkollt a tömegközlekedési díjak elleni tüntetés Brazíliában

Anarchista tüntetők kirakatokat zúztak be, bankautomatákat rongáltak meg, és összevertek egy rendőrt helyi idő szerint péntek éjjel a brazíliai Sao Paulóban a diákok ingyenes tömegközlekedéséért rendezett megmozdulás után. Csaknem száz embert őrizetbe vettek.

A Globo televízió honlapján egy lángokban álló buszt mutattak.

Dilma Rouseff brazil elnök szombaton Twitter-üzenetben "antidemokratikus barbárságnak" nevezte a rendbontást, és együttérzéséről biztosította az összevert rendőrt, akit kulcscsonttöréssel és zúzódásokkal szállítottak kórházba.

A Pase Libre Mozgalom (MPL) által szervezett megmozdulás békésen indult, de fekete ruhás, kapucnis, az arcukat eltakaró rendbontók jelentek meg, és törni-zúzni kezdtek. A rendőrség könnygázt vetett be, hogy megfékezze őket.

Brazíliában az elmúlt hónapokban rendszeresek az utcai tiltakozó megmozdulások. Júniusban egymillióan tiltakoztak a 2014-es labdarúgó-világbajnokság miatti milliárdos kiadások és a burjánzó korrupció ellen. Ugyanebben a hónapban Sao Paulóban több tízezren vonultak föl a tömegközlekedési rendszer fejlesztéséért. A pedagógusok is utcára vonultak, ők béremelést követeltek. Rio de Janeiróban és Sao Paulóban álarcos anarchisták kisebb csoportjai visszatérően megzavarták a békés tiltakozást, és összecsaptak a rendőrséggel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországban érkeznek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül érkezik még európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi adatokat is ma közlik. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. Ami a mai napot illeti, egyelőre ktiart a tegnapi optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexeknél kisebb emelkedést láthatunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×