eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Illegális lobbizással vádolják a Philip Morrist

Visszautasította az illegális lobbizás vádjait a Philip Morris, miután a Le Parisien című francia fővárosi lap szombaton azt állította, hogy a világ vezető dohányipari cége listázza az európai parlamenti képviselőket a dohánytermékek forgalmazásának szigorításáról szóló direktíva októberre tervezett szavazása kapcsán.

A lap által közölt, 2012-ben és 2013-ban készült listán a francia európai parlamenti képviselőkhöz három színt társítottak: a dohányipar ellenfelei piros színt kaptak, kékkel jelölték azokat, akik közel állnak a dohánygyártókhoz, a zöld szín pedig arra utal, hogy az adott képviselővel mielőbb fel kell venni a kapcsolatot.

Stéphane Le Foll francia agrárminiszter, korábbi EP-képviselő a zöld sávba került, azért, mert támogatja a dohánytermelők segélyezését, s mert Francois Hollande államfőhöz közel álló politikusként ismert - írta a Le Parisien.

A tárcavezető elismerte a lapnak, hogy a tavalyi elnökválasztási kampány alatt felkereste őt a dohányipar egyik képviselője. "Csak most szereztem tudomást erről a listáról, amely az én szememben sérti a szabadságjogokat" - tette hozzá a szocialista politikus.

A France 2 francia közszolgálati televízió híradójának több francia európai parlamenti képviselő is azt mondta, hogy nem tudott a listáról, illetve annak ellenére került a dohányipart támogatók kék sávjába, hogy soha nem találkozott egyetlen gyártó képviselőjével sem.

Címlapról ajánljuk
Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×