eur:
389.55
usd:
361.95
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Több tízezer iráni gmail-fiókját akarták feltörni

Több tízezer iráni felhasználó gmail-fiókját akarták feltörni az utóbbi hetekben, aminek feltehetőleg köze van ahhoz, hogy pénteken elnökválasztás lesz Iránban, gyaníthatóan megpróbálták befolyásolni a választópolgárokat - közölte szerdán a Google.

A kampányszerű támadás Iránból indult ki, email-alapú adathalászat volt, s arra akarták rávenni a gyanútlan fióktulajdonosokat, hogy adják meg felhasználónevüket és jelszavukat. A Google-nál szabály, hogy figyelmeztetni kell a felhasználókat az "államilag támogatott támadásokra és más gyanús tevékenységre", de a cég nem nevezte meg a támadás elkövetőjét vagy elkövetőit, csak annyit közölt, hogy szemmel láthatóan ugyanaz a csoport tette, mint amelyik 2011-ben hamis digitális tanúsítványokat készített.

A Google internetbiztonsággal foglalkozó blogján közölte szerdán egy olyan adathalász email képernyőképét, amelyet az összehangolt támadásban használt a magát a szolgáltatás üzemeltetőjének kiadó elkövető. Az Email.Settings@gmail.com" címről elküldött levél tartalmazott egy linket, amely egy hamis bejelentkezési lapra mutatott, és kérte a fióktulajdonos adatait.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×