eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Európai segítséggel újra sugároz a görög köztévé

Az Európai Műsorsugárzók Uniójának (EBU) csütörtök esti közlése szerint a szervezet segítségével újra láthatják az ERT görög köztévé hírcsatornájának műsorát a műholdas sugárzásra előfizető görögök.

A genfi székhelyű EBU az MTI brüsszeli tudósítóját arról tájékoztatta, hogy csütörtök délutánig csak a genfi központból, az EBU webhelyén, az internet révén tudták elérhetővé tenni az ERT műsorát. Az EBU mérnökeinek azonban - tették hozzá - sikerült olyan "megkerülő megoldást" találniuk, amelynek révén délután óta az EBU athéni földi állomásán keresztül is továbbítani tudják az ERT szaloniki stúdiójában készülő műsort.

Az ERT jele - közölte az EBU - Európában a Hotbird 13A, Ázsiában az APSTAR 7, Óceániában pedig az Intelsat 19 és Optus D2 műholdon érhető el.

Az Európai Műsorszórók Uniója - az Eurovízió és az Eurorádió működtetője -, amely 56 ország közmédia-intézményét fogja össze, egy másik közleményében arról számolt be, hogy 39 országból 50 közmédia-vezető írta alá közös állásfoglalásukat, követelve az ERT tévéállomás normális működésének azonnali helyreállítását.

"A görög kormány antidemokratikus és szakszerűtlen lépése aláássa a görög közmédia létét és a kormánytól való függetlenségét" - olvasható a nyilatkozatban, amelynek aláírói közt található az EBU közlése szerint Jónás István, a Magyar Rádió és Medveczky Balázs, a Magyar Televízió vezérigazgatója is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×