eur:
389.71
usd:
361.82
bux:
68443.23
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Tiltakoznak a németországi magyarok

A Németországi Magyar Szervezetek Szövetsége nem először emel szót annak érdekében, hogy a Magyarországgal foglalkozó hivatalos nyilatkozatok és jelentések kerüljék a kettős mércét. Ezúttal az Európai Parlament német képviselőihez intézett nyílt levelet nagyobb tárgyilagosság érdekében.

A Németországi Magyar Szervezetek Szövetsége nyílt levelében rámutatott arra, hogy az Európai Parlamentben akkreditált német képviselők több tagja elfogultan ítéli meg a magyarországi helyzetet, ezért felkérte őket, hogy tárgyilagosságon alapuló tájékoztatások alapján alakítsák ki a budapesti politikáról alkotott képet, a magyar törvények és az alkotmány bírálatát illetően pedig óvta őket a kettős mércétől.

A nyílt levél szerint néhány képviselő az újabb magyar törvénykezés alapos ismerete nélkül, nagyon is átlátszó politikai indíttatásból Magyarországot folyamatosan pellengérre állítja, és eljárásokat tervez, amelyek semmivel sem igazolhatók.

A Németországi Magyar Szervezetek Szövetsége attól tart, hogy a jórészt alaptalan vádaskodások - amelyeknek feltehetően az egyoldalú és fontos tényeket elhallgató, előítéletekkel teli tudósítások nyomán fogalmazódtak meg a német képviselőkben - veszélyes következményeket vonhatnak maguk után, ugyanis mind nagyobb visszatetszést keltenek a magyar lakosság jelentős részében, de még a németországi választók körében is, ami erősen csorbíthatja az Európai Unióba vetett bizalmat.

A nyílt levél hangsúlyozza, hogy az európai egység a népek kölcsönös megértésén és hagyományaik tiszteletén alapszik, amelyet semmi esetre sem szabad feláldozni rövidlátó és pártpolitikai érdekeket szolgáló célok oltárán.

A Németországi Magyar Szervezetek Szövetsége a német földön élő, több mint 120 ezer magyar mintegy 20 tagszervezetét képviseli.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×