eur:
389.25
usd:
362.92
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Összeomlott egy épülő ház Ruandában

Összeomlott egy épülő ház kedden Ruanda északkeleti részén, és gyaníthatóan mintegy száz ember a romok alatt rekedt - közölte az ország katasztrófavédelemért felelős minisztere.

A rendőrség első adatai szerint három ember halt meg és 21-en megsérültek. Séraphine Mukantabana miniszter elmondta: a fővárostól, Kigalitól mintegy 100 kilométerre északkeletre fekvő Nyagatarében összedőlt négyemeletes ház egy út szélén állt, ezért érintett a baleset ennyi embert: munkást és járókelőt.

"Úgy gondoljuk, 30-50 ember dolgozott az épületen, amikor az összeomlott. Jelenleg is folynak a mentési műveletek" - mondta Theos Badege rendőrségi szóvivő.

A rendőrség közleménye szerint a 21 sérültet kórházban ápolják. A ruandai védelmi erők és a rendőrség biztosította a helyszínt. A rendőrség egyelőre nem tudta megállapítani, mi okozta a szerencsétlenséget, de a mentési munkálatok befejezése után a helyi és az országos hatóságok vizsgálatot indítanak.

Nyagatare az északkelet-ruandai régió legnagyobb városa, az ugandai és a tanzániai határ között, az Akagera Nemzeti Park közelében fekszik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×