eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Szabó Józsefet választották a Miért elnökévé

A nagyváradi Szabó József önkormányzati képviselőt választották a Romániai Magyar Demokrata Szövetséggel (RMDSZ) együttműködő ifjúsági szervezeteket tömörítő Magyar Ifjúsági Értekezlet (Miért) elnökévé.

A dél-erdélyi Déván tartott szombati választás eredményéről egy vasárnapi sajtótájékoztatón számolt be a Miért új vezetése és Kelemen Hunor RMDSZ-elnök.

Szabó József szoros versenyben győzte le a sepsiszentgyörgyi Grüman Róbertet azt követően, hogy a harmadik jelölt, Jakab Adorján visszalépett, és Szabóval társulva alelnöki tisztséget vállalt.

Kelemen Hunor RMDSZ-elnök kijelentette, tulajdonképpen a Miért a második legfontosabb magyar politikai szervezet Erdélyben, hiszen az ifjúsági ernyőszervezet több önkormányzati képviselői és polgármesteri mandátummal rendelkezik, mint a Magyar Polgári Párt (MPP) vagy az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP).

Címlapról ajánljuk
Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Október 31-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban a Kékvándor című kiállítás, amely a 2017-ben elhunyt Burger Barna fotográfus kéktúrás fotóit mutatja be. A tárlat kurátora, Csizek Gabriella az InfoRádióban elmondta: összesen tizenkét tájegységen keresztül ismerhetjük meg az Országos Kéktúra teljes útvonalát, miközben a fotóművész egyedi látásmódjának köszönhetően a ráismerés szépségével tárulnak elénk gyöngyőrű tájak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×