eur:
388.64
usd:
360.9
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Elfogadta az EP 2014-es költségvetése tervezetét

Üdvözli Herczog Edit, hogy az EP közösen és hatékonyan kidolgozott büdzséjét elfogadta a plenáris ülés szerdán. A képviselő szerint a legfontosabb, hogy a jövőre esedékes választás és a horvát csatlakozás többletköltségeit biztosítsa a tervezet - olvasható Herczog Edit közleményében.

"Már az elmúlt három évben is szigorúan gazdálkodtunk, nagyon sok területen befagyasztottuk vagy csökkentettük kiadásainkat és ezt a politikát folytatjuk 2014-ben is" - fogalmazott Herczog Edit a szavazást megelőző vitában. Ugyanakkor a 2014-es év különlegességére hívta fel a figyelmet a képviselő, hiszen jövőre EP-választások lesznek, és ebből új feladatok és többletköltségek is következnek.

"Üdvözlöm, hogy mind az EP, mind az EP politikai pártjai a széleskörű mozgósítást tervezik, hogy növeljük a választási részvételt, és az is jó hír, hogy ehhez forrásokat biztosít a megszavazott büdzsé" - állítja Herczog, aki szerint a horvát csatlakozás egyszeri költségei is örömteliek, hiszen "minden új családtagnak örülnünk kell".

A 2014-es büdzséről szóló jelentés társ-jelentéstevője úgy fogalmazott, a megszorítások mellett nem engedhetünk a munka színvonalából, ezért lényeges, hogy folyamatosan modernizáljuk a folyamatokat, mindemellett javítsuk a munkakörülményeket, hiszen felelősséggel tartozunk az EP-ben dolgozó munkaerőért.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×