eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Phenjan a nagykövetségek kiürítését javasolta

A Phenjanban működő külföldi nagykövetségek kiürítését javasolta Észak-Korea az érintett államoknak.

Az orosz diplomáciai képviselet egyik illetékese közölte: Phenjan a koreai-félszigeti helyzet súlyosbodására hivatkozva indítványozta az evakuálást.

A brit külügyi szóvivő elmondta: azt a tájékoztatást kapták, hogy egy esetleges konfliktus miatt Észak-Korea április 10-től nem tudja garantálni a külképviseletek és a nemzetközi szervezetek biztonságát.

A kommunista ország korábban két közepes hatótávolságú ballisztikus rakétát telepített keleti partvidékére. Válaszul Dél-Korea a hadiflottája két rombolóját vezényelte az ország keleti és nyugati partjaihoz.

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

Lengyelország azt reméli, hogy az elmúlt napokban bejelentett nyugati támogatások hatására Németország is jelentős katonai támogatást küld majd Ukrajnába. Eközben az ukrán kormány azt jelentette, hogy az oroszok által támadás érte a Nyugatot kiszolgáló gázinfrastruktúrát, az orosz jelentések szerint pedig négy ukrán frontszakaszon is sikerült áttörniük A legfrissebb vasárnapi orosz-ukrán háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 17:33
×
×
×
×