eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Áder János tárgyalásai Berlinben

Kétnapos hivatalos látogatást kezd hétfőn Berlinben Áder János köztársasági elnök.

A bemutatkozó munkalátogatás első napján az államfő megbeszélést folytat vendéglátójával, Joachim Gauck német szövetségi elnökkel, majd megtekinti az egykori keletnémet állambiztonsági szolgálat, a Stasi berlini központi vizsgálati fogdájában kialakított emlékhelyet, ahol koszorút helyez el a kommunista diktatúra áldozatainak emlékére. Ezen a programon - Áder János meghívására - részt vesz egy csoport diák is a pilisvörösvári Friedrich Schiller német nemzetiségi gimnáziumból.

A köztársasági elnök hétfő este állampolgári eskütételen vesz részt a berlini magyar nagykövetségen, majd ünnepi beszédet mond a nagykövetség és a német fővárosban működő magyar kulturális intézet, a Collegium Hungaricum Berlin március 15-i fogadásán.

Kedden Áder János elsőként Guido Westerwelle külügyminiszterrel találkozik, majd Angela Merkel kancellárral folytat megbeszélést. A hivatalos program utolsó részeként a köztársasági elnök találkozik Norbert Lammerttel, a német törvényhozás alsóházának (Bundestag) elnökével.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×