eur:
388.51
usd:
360.93
bux:
68632.2
2024. május 7. kedd Gizella

Felborult egy komp Bangladesben

Felborult egy komp több mint száz utassal a fedélzetén pénteken Banglades középső részén, a baleset után félszáz utasnak nyoma veszett - közölte a rendőrség.

A komp a Megna folyón Nárájangandzsból tartott a dél-bangladesi Matlabba, amikor a fővárostól, Dakkától mintegy 40 kilométerre délre a baleset megtörtént. Több tucatnyi utasnak sikerült úszva elérnie a partot.

A hatóságok mentőhajót küldtek a helyszínre.

A biztonsági előírások elhanyagolása és a túlzsúfoltság miatt gyakoriak a kompbalesetek a 153 millió lakosú Bangladesben, amelyet 230 folyó szel át. Milliók függenek a folyami vagy tengerhajózástól a világ egyik legszegényebb országában.

Tavaly márciusban egy túlzsúfolt komp egy kőolajszállító uszálynak ütközött az éjszaka közepén, akkor 147 ember halt meg. 2005 februárjában 149 ember vesztette életét a Burigagna folyón történt kompbalesetben, Dakka egyik peremkerületében

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországban érkeznek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül érkezik még európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi adatokat is ma közlik. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. Ami a mai napot illeti, egyelőre ktiart a tegnapi optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexeknél kisebb emelkedést láthatunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×