eur:
389.28
usd:
363.02
bux:
68157.7
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Ingyenes vezeték nélküli internetet kínál a ljubljanai városközpont

Ljubljana egy órányi ingyenes vezeték nélküli internethozzáférést biztosít naponta a város központjában.

A projekt következő szakaszában a WiFreeLjubljana nevű hálózatot a ljubljanai autópályáig bezárólag az egész városra kiterjesztik majd - húzták alá az illetékesek, hozzátéve, hogy a munkálatok második fázisa várhatóan idén ősszel fejeződik be.

A beruházás korlátlan és ingyenes vezeték nélküli internetet biztosít az együttműködő partnerek területén és további egy órányi hozzáférést a városközpont minden más részében. A felhasználók továbbá egy, hét és harminc napos hozzáférést vásárolhatnak maguknak, a turisták pedig a nekik kínált Ljubljana-kártyával használhatják a szórási pontokat.

2014-ben a hálózat az autópályán túlra is kiterjed, és a hozzáférési pontok száma a jelenlegi nyolcvanról 1430-ra fog nőni - mondta Zoran Jankovic polgármester.

A projekt becsült összköltsége több mint 10 millió euró.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×