INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

A katonák már szavaznak Izraelben

InfoRádió / MTI
Bár a választások kedden lesznek Izraelben, a katonák a hétvégén már megkezdték a szavazást - jelentette a jeruzsálemi közszolgálati rádió.

Elsőként szombat este a hadsereg tel-avivi főhadiszállásán adhatták le voksukat az ott szolgálatot teljesítő katonák. A következő napokban többszázezer izraeli katona adja le voksát a laktanyákban felállított és a terepre hozzájuk szállított mozgó urnákba. A szavazást háromezer szavazatszedő katona segíti.

A vezérkarban nyolcvan-kilencven százalékos részvételre számítanak, az előző választáson a katonák részvétele az országos átlagot tükrözte. Az egyenruhásoknak egyébként szigorúan tilos bármelyik párt mellett agitálni vagy nyilvánosan politizálni.

Az eltávozáson lévők a lakhelyük szerinti szavazókörzetben, az úton lévők pedig bármely laktanyában szavazhatnak. A katonák a külföldi kiküldetésben lévő izraeliekhez hasonlóan dupla borítékkal voksolhatnak. A külső borítékon személyes adataik szerepelnek, a belső, jelöletlen borítékban pedig szavazatuk található. Szerda reggel az összes dupla borítékot a jeruzsálemi parlamentbe viszik, és ott számlálják.

A címlapról ajánljuk