INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Sokkoló nyilatkozat az Indiában megerőszakolt nő barátjától

InfoRádió / MTI
Első ízben szólalt meg a nyilvánosság előtt az egész Indiát megrázó múlt havi bűnügy egyik áldozata: a támadás kegyetlenségéről beszélt a decemberben Újdelhiben csoportosan megerőszakolt és azóta elhunyt fiatal nő barátja, valamint arról a traumáról, hogy nem tudta őt megmenteni.

"Mit mondhatnék? Senkinek sem szabad többé olyan erőszakot látnia, mint amilyet én láttam. Megpróbáltam küzdeni a férfiakkal, azután egyre csak könyörögtem nekik, hogy engedjék el" - mondta el a 28 éves fiatalember pénteken a francia hírügynökségnek az Uttar Prades állambeli Gorakhpurból.

Moziból jövet, miután több riksával hiába próbálkoztak, a fiatalok felszálltak egy buszra, amelyen általában iskolások utaztak. Az eset időpontjában azonban csak férfiak egy csoportja volt a buszban, akik a fővárosba akartak kiruccanni.

Miután a fiatal pár felszállt a buszra, az ott lévők rátámadtak a férfira, 23 éves barátnőjét pedig többször is megerőszakolták, közöttük a jármű vezetője, és emellett szexuálisan bántalmazták egy rozsdás vasrúddal. A gyógytornász hallgatólányt ezután kidobták a buszból barátjával együtt.

A diáklány szombaton halt meg egy szingapúri kórházban, ahová súlyos belső és agysérülésekkel szállították.

A kegyetlen támadás heves haragot ébresztett India-szerte, ahol egyébként is gyakoriak a büntetlenül maradt nemi erőszakos bűncselekmények.

A nevének elhallgatását kérő férfi, akinek eltörött a lába, azt is elmondta, hogy közel egyórás kálváriájuk után, amikor kidobták őket buszból, senki sem sietett megsegítésükre.

"Egy járókelő látott bennünket a támadás után, de még a kabátját sem adta oda a barátnőmnek, akiről letépték a ruhát. Vártuk, hogy a rendőrség mentsen meg bennünket" - mondta a férfi, aki egy kis informatikai cég alkalmazottja.

A támadás után hat férfit vettek őrizetbe, egyikük kiskorú. Az öt felnőtt gyanúsított ellen csütörtökön hivatalosan vádat emeltek emberrablás, nemi erőszak és emberölés miatt.

"Nem volt bizodalmam a buszhoz, de a barátnőm sietett, így mégis felszálltunk. Ez volt a legnagyobb hibám, és utána elszabadult a pokol".

A sofőr elkezdte obszcén megjegyzésekkel bombázni a fiatal párt, és a többiek is gúnyolódtak rajtuk. A férfi elmondta, kérte a sofőrt, hogy állítsa meg a buszt, de cinkosai bezárták a két ajtót.

"Megütöttek egy rövid bottal, a barátnőmet a vezetőülés közelében lévő egyik üléshez vonszolták." Ezután "a sofőr és a többi férfi megerőszakolta a barátnőmet, és kegyetlenül ütlegelték a teste legintimebb részeit".

"Nem tudom elmondani, mit érzek, amikor erre gondolok. Remegek a fájdalomtól".

Mint mondta, a rendőrök végül segítséget nyújtottak és egy közkórházba vitték a barátnőjét, de nem vették figyelembe az ő sérüléseit, sem a lelki megrázkódtatását.

"Úgy bántak velem, mint valami tárggyal. (...) Meg akarták oldani az ügyet, mielőtt megkapom a megfelelő kezelést. Senki sem figyelt oda az én sérüléseimre" - mondta.

A címlapról ajánljuk