eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Megkezdődött a Patriot rakéták telepítése Törökországba

Törökországban megkezdték a Patriot légvédelmi rakétarendszerek telepítését, hogy így próbálják elkerülni a szíriai polgárháború esetleges átterjedését - közölte pénteken az Európában állomásozó amerikai erők parancsnoksága.

Az Egyesült Államok, Németország és Hollandia két-két Patriot típusú rakétarendszert telepít a szíriai határ térségébe. A törökországi Incirlik támaszpontra folyamatosan érkezik légi úton a személyzet és felszerelés. A hadianyag egy részét valamivel később, hajón szállítják - jelentették be.

A katonák létszáma néhány napon belül mintegy 400 fő lesz, de később ezernél is többen lesznek. Az amerikai ütegek Gaziantepben lesznek, 50 kilométerre Szíria határától. Az amerikai parancsnokság azt nem közölte, hogy a másik két ország katonái hová mennek.

A rakétákat Törökország kérte a NATO-tól, amely hangsúlyozta, hogy a telepítésük kizárólag védelmi célokat szolgál. A Patriotok repülőgépek és taktikai rakéták megsemmisítésére egyaránt alkalmasak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×