eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Megnevezte az év emberét a Time magazin

Barack Obama nemrégiben újraválasztott amerikai elnököt választotta az év emberének idén a nagy nemzetközi tekintélyű amerikai hetilap, a Time.

A lap szerkesztőségének az interneten is olvasható indoklása szerint Obama jelképévé és mozgatóerejévé vált azoknak a mélyreható társadalmi és kulturális változásoknak, amelyeken az Egyesült Államok esett át.

Rick Stengel szerkesztőségvezető azt is kiemelte, hogy Franklin Delano Roosevelt, azaz a második világháború óta Obama az első elnök, aki kétszer egymás után a voksok több mint 50 százalékát megszerezve tudott választást nyerni.

Az amerikai elnök a tálibok által életveszélyesen megsebesített, az emberi jogokért kiálló pakisztáni lánnyal, Malala Juszufzaival volt versenyben az év embere címért. A szűk listán, amelyről végül a Time Obamát választotta, szerepelt még Mohamed Murszi egyiptomi elnök, Fabiola Gianotti, az Európai Nukleáris Kutatási Szervezet (CERN) egyik vezető kutatója, valamint Tim Cook, az Apple számítástechnikai óriásvállalat vezérigazgatója.

Tavaly a Time a névtelen, nagybetűs Tüntetőt választotta az év emberévé. A lap szerkesztői szerint a közel-keleti országokon végigsöpört "arab tavasz", valamint az Európát és az Egyesült Államokat is elérő tüntetéssorozat résztvevői átformálták a globális politikát, világszerte "újraértelmezték az emberi erőt".

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 16:00
×
×
×
×