eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Obama: Nem törődhetünk bele, hogy rendszeresen ilyen tragédiák történjenek

Az amerikai elnök kijelentette vasárnap este Newtownban a minapi tragédia miatt megtartott ökumenikus virrasztáson, hogy nincsenek biztonságban az amerikai gyerekek, ezért intézkedni kell.

"Milyen választási lehetőségünk van? Nem törődhetünk bele, hogy rendszeresen ilyen tragédiák történjenek. Igaz-e, hogy védtelenek vagyunk egy ilyen vérontással szemben, hogy a politikai nézeteltérés olyan nagy, hogy ezen a helyzeten nem tudunk változtatni?" - tette fel a kérdéseket Barack Obama.

Az amerikai elnök szerint nincs szó, amely kifejezné szomorúságát, de hozzátette, hogy a newtowniak nincsenek egyedül. Ígéretet tett arra: élve minden hivatali hatalmával a következő hetekben erőfeszítéseket tesz azzal a céllal, hogy csökkenjen az erőszakcselekmények száma az országban.

Az elnök Dannel Malloy connecticuti kormányzóval beszélgetve azt mondta: elnöksége alatt mindeddig a pénteki nap volt a legnehezebb.

A virrasztás előtt az elnök külön találkozott az áldozatok hozzátartozóival és a rendőrség tagjaival.

Nemcsak az Egyesült Államokat, de az egész világot mélyen megrázta a connecticuti Newtown Sandy Hook általános iskolájában elkövetett, a tettessel együtt összesen 27 halálos áldozatot követelő pénteki vérengzés. A gyilkos, a 20 éves Adam Lanza tizenkét kislányt, nyolc fiút és hat felnőtt nőt ölt meg, mielőtt magával is végzett. A meggyilkolt gyermekek mindegyike hat-, illetve hétéves volt.

Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 4. 15:40
×
×
×
×