eur:
390.95
usd:
366.16
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Továbbra is kómában fekszik a herceg

A "minimális öntudat" jeleit mutatja Johan Friso holland herceg, aki azóta fekszik kómában, hogy idén februárban maga alá temette egy lavina az osztrák Alpokban.

A holland királyi család közleménye szerint a herceg állapota továbbra is bizonytalan, és az őt ápoló személyzet változatlanul nagyon aggódik: hónapokra lesz szükség ahhoz, hogy egyértelmű képet kapjanak a herceg felépülési esélyeiről.

A közlemény arra kérte a sajtót, hogy a továbbiakban is "tartsa tiszteletben a család magánélethez való jogát" - adta hírül a BBC News. A herceg felesége, Mabel egyúttal köszönetét fejezte ki a nyilvánosságnak azokért a támogató üzenetekért, amelyekből "élete legrosszabb időszakában" igyekszik erőt meríteni.

A 44 esztendős herceget február közepén érte a baleset, amikor "családi" üdülőhelyük, a vorarlbergi Lech szomszédságában, Litzen-Zugertobelnél letért a kijelölt pályáról. Mintegy negyedóra múlva sikerült megtalálni, és újraélesztették.

A mágneses rezonancia vizsgálat (MRI) kimutatta, hogy Johan Friso agya súlyos károsodást szenvedett a balesetben. Az orvosok szerint a hórengeteg fogságában töltött hosszú idő alatt jelentkező oxigénhiány miatt szívrohamot kapott.

Beatrix holland királynő másodszülött fia lemondott a trónöröklési rangsorban elfoglalt helyéről, hogy 2004-ben oltár elé vezethesse a polgári családból származó Mabel Wisse Smitet. A holland törvények értelmében a kormánynak a parlament jóváhagyását kell kérnie a hercegek házasságához. Az akkori kormányfő azonban nem volt erre hajlandó, amikor kiderült, hogy a leendő ara eltitkolta egy holland drogbáróval fenntartott egykori kapcsolatát.

Címlapról ajánljuk
Nagy Sándor Gyula: latinos hiszti miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nagy Sándor Gyula: "latinos hiszti" miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nem mond le hivataláról Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök, aki azt követően helyezte kilátásba távozását, hogy felesége ellen vizsgálat indult egy korrupciós ügyben. Nagy Sándor Gyula, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára szerint ez az ügy egy tízéves, a kormányfő és családja számára rendkívül megterhelő folyamat egyik állomása, ezért négy napra el is csendesedett az ország vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Európában a Volkswagen kedvezőtlen számait követően az autógyártók vezették az esést, ezt követően pedig az amerikai tőzsdék is egyre nagyobb mínuszban vannak a vártnál kedvezőbb béradatok publikálását követően. A befektetők eközben már a piaczárást követő gyorsjelentésekre is figyelnek a holnapi kamatdöntés előtt: az Amazon, az MAD, és a Supermicro egyaránt a keddi zárást követően teszi közzé legfrissebb számait.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×