eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Török felhatalmazás a külföldi hadműveletekre

Törökországban külföldi hadműveletekre adott felhatalmazást a kormánynak a parlament.

Az ankarai kabinet azután kérte a törvényhozás jóváhagyását a hadsereg külföldi bevetéséhez, hogy szerdán öt ember meghalt egy török település elleni szíriai támadásban.

A felhatalmazás egy évre érvényes, és lehetőséget teremt a kormánynak, hogy harci gépekkel vagy csapatokkal támadjon szíriai célpontokat. A határozatot a török parlament zárt ülésén 320 képviselő 129 ellenében szavazta meg - jelentette a török televízió.

Szíria nem sokkal később bocsánatot kért Törökországtól az öt ember halálát okozó tüzérségi támadás miatt, ígéretet téve arra, hogy hasonló incidensek nem fordulnak elő többé. Erről Ankarában Besir Atalay török miniszterelnök-helyettes adott tájékoztatást a parlamenti döntést követően.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×