eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Pokolgépes merénylet Irakban

Autóba rejtett pokolgéprobbantás-sorozat legalább 17 ember életét követelte Irak-szerte - közölték helyi rendőrségi és egészségügyi források vasárnap.

A legtöbb áldozattal járó merényletek a fővárostól, Bagdadtól 20 kilométerrel északra fekvő, főleg szunniták lakta Tádzsi városban voltak. Itt három járműbe rejtett robbanószerkezet lépett működésbe, nyolcan meghaltak, 32-an pedig megsebesültek.

Egy öngyilkos merénylő a főváros Sula elnevezésű negyedében robbantotta fel járművét, egy ember meghalt és hét másik megsebesült.

Az ország déli részén fekvő Kútban pokolgéppel megrakott két autó robbanásában meghalt két rendőr.

Dijála tartomány fővárosában, a Bagdadtól 60 kilométerre északkeletre található Baakúba városában is két rendőr halt meg autóba rejtett pokolgépek robbanásában.

Még mindig gyakoriak az erőszakos cselekmények Irakban, ahol a több hónapja tartó súlyos politikai válság tovább fokozta a vallási alapú feszültségeket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Elsüllyedhet-e a magyar napelemes ipar a korlátozások miatt?

Elsüllyedhet-e a magyar napelemes ipar a korlátozások miatt?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. Németországban a Bundestag elé került a napokban az a törvényjavaslat amivel tovább akarják gyorsítani a napelemek németországi terjeszkedését. Magyarországon legutóbb viszont elkaszáltak egy olyan kapacitásbővítési csomagot, amely az évtized végére akár további 10 GW megépítése előtt nyitotta volna meg a beruházási lehetőségeket. Kiss Ernőt, a Magyar Napelem és Napkollektor Szövetség MNSZSZ) elnökét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×