eur:
388.99
usd:
360.7
bux:
68067.61
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Százezres csalás a román népszavazáson

Romániában mintegy 120 ezer többes szavazás történt az államfő leváltásáról rendezett júliusi népszavazáson. A bukaresti Állandó Választási Hatóság tájékoztatása szerint csaknem 50 ezer nem létező személyi számmal leadott voks is bekerült az urnákba.

A vizsgálatot végző szoftvercég megállapította, hogy a referendumon a 8 és fél millió leadott szavazat közül 1,3 milliót pótlistákra adtak le. Ezek között találták azt az 55 ezer személyi számot, amellyel többször szavaztak, és azt a 47 ezret, amely nem szerepel a lakosság-nyilvántartóban, azaz nem létezik.

A román törvények szerint a választási csalást hat hónaptól öt évig terjedő börtönnel büntetik.

 A Legfőbb Ügyész Hivatala korábban hatszáz személy ellen indított vizsgálatot a júliusi népszavazáson elkövetett választási csalás gyanújával.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×