eur:
390.91
usd:
366.71
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

A szíriai ENSZ-megfigyelők felfüggesztik tevékenységüket

Az erőszakcselekmények megsokszorozódása miatt a szíriai ENSZ-megfigyelők felfüggesztik tevékenységüket, egyelőre nem járőröznek, újabb utasításig állomáshelyeiken maradnak - jelentette be szombaton Robert Mood tábornok, a misszió vezetője.

Mood tábornok a legutóbbi tíz nap harcainak hevességére és az ezek miatti veszélyre hivatkozott. Mint közleményében írta, a felekkel, vagyis a szíriai kormányerőkkel és a felkelőkkel korlátozott lesz a kapcsolatuk tevékenységük szünetelése idején.

Közölte: a felek nem békés, hanem katonai megoldást akarnak, és ennek következtében megnőtt a veszteségek száma: ártatlan civilek halnak meg nap mint nap, és fennáll annak veszélye, hogy megfigyelők is életüket vesztik munkájuk közben. Mindennap felülvizsgálják, hogy újraindíthatják-e tevékenységüket - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Nagy napra ébredt a forint, letörheti a fontos szintet

Nagy napra ébredt a forint, letörheti a fontos szintet

Szerdán, azaz május elsején tartja kamatdöntő ülését az amerikai Fed, amelyet este 8 órakor ismerünk meg, és amint ma reggeli elemzésünkben rámutattunk: kulcsfontosságú az, hogy milyen üzeneteket fogalmaz meg a jegybank, amelyek világszerte komoly kilengéseket okozhatnak. A dollár kedd délután óta határozottan erősödött az euróval szemben, de ez egyelőre nem viselte meg a forintot. Sőt, szerda reggel meglódult az illikvid kereskedés mellett, és a jelek szerint készül letörni egy fontos technikai szintet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×