eur:
385.29
usd:
354.4
bux:
68309.95
2024. május 21. kedd Konstantin

Megszakadtak a tárgyalások a feltételezett toulouse-i gyilkossal

Az állítólagos toulouse-i merénylő szerdára virradó éjszaka felhívott egy televíziós újságírót, és azzal fenyegetőzött, hogy amit eddig elkövetett, "az csak a kezdet".

A magát a merénylőnek kiadó férfi éjjel 1 órakor telefonált a France 24 tv-adó főszerkesztőjének. A mintegy 11 perces beszélgetés során elmondta neki, hány lövést adott le fegyveréből a három támadás alkalmával. Ezek összesen hét ember - köztük három gyermek - életét oltották ki. "Azt állította, hogy tagja az al-Kaidának, és hogy ez csak a kezdet" - idézte az újságíró a férfit. Utóbbi hozzátette: "mindent filmre vett", és a felvételek "hamarosan" láthatóak lesznek. Az újságíró azonnal értesítette a hatóságokat a telefonbeszélgetésről.

Claude Guéant belügyminiszter délelőtti sajtótájékoztatóján Toulouse-ban elmondta, hogy a feltételezett tettessel - aki elbarikádozta magát egy lakóházban Toulouse keleti részén, amelyet a rendőrség hajnalban zárt körbe - időközben megszakadt a tárgyalások. Korábban a férfi állítólag azt mondta, hogy délután megadja magát. A tárcavezető azt is közölte, hogy az állítólagos merénylő több éve a terrorelhárítási szervek megfigyelése alatt állt.

Az algériai származású francia állampolgárságú gyanúsított három hozzátartozóját - az anyját, a testvérét, valamint az élettársát - délelőtt őrizetbe vették Toulouse-ban. A terrorizmus miatt előállított személyeket négy napig tarthatja előzetesben a francia rendőrség. A belügyminiszter szerint "elővigyázatossági előállításokról" van szó.

A 24 éves gyanúsított jelenleg a körbezárt házban, egy első emeleti lakásban tartózkodik egyedül, túszokat nem ejtett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×