eur:
385.6
usd:
355.04
bux:
0
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

Robbanás egy iráni katonai támaszponton

Robbanás volt szombaton egy iráni katonai támaszpont lőszerraktárában a fővárostól, Teherántól 40 kilométerre nyugatra, a Reuters hírügynökség szerint tizenöten meghaltak.

A Farsz félhivatalos iráni hírügynökség ismertette a Forradalmi Gárda közleményét, amely szerint az eset a Karadzs város közelében lévő Bidganeh településen történt.

Egy másik hírügynökség, az Isna arról számolt be, hogy mentők, helikopterek és kutatócsoportok indultak keresőkutyákkal a helyszínre.

Hoszein Garusi iráni parlamenti képviselő a törvényhozás internetes oldalán azt írta, hogy Bidganeh külterületi részén a detonáció betörte a közeli épületek ablakait. Nagy mennyiségű lőszer repült a levegőbe - tette hozzá.

A robbanást a fővárosban is lehetett hallani. Korábban olyan hírek láttak napvilágot, hogy egy gáztöltő állomáson történt baleset.

A hadseregnek számos támaszpontja van a főváros környékén. Tavaly októberben az ország nyugati részében fekvő Horramabádban, a Forradalmi Gárda egyik bázisán történt robbanás a lőszerraktárban, a hatóságok adatai szerint mintegy húszan meghaltak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Putyinnal árazta be a nyugati-európai látogatás jelentőségét a kínai elnök

Putyinnal árazta be a nyugati-európai látogatás jelentőségét a kínai elnök

Csütörtökön vette kezdetét Vlagyimir Putyin orosz és Hszi Csin-ping kínai elnök találkozója Pekingben. A kétnapos eseménytől előzetesen a gazdasági és kereskedelmi kapcsolatok erősítését várták a szakértők, miközben a Nyugattal egyre hidegebb a viszonyt ápol mindkét ország. A megbeszélés annak függvényében különösen fontos Európának, hogy Kína államfője éppen egy héttel korábban járt a kontinensen, és nyíltan megmutathatja, hogy az ottani tárgyalások mennyire jártak sikerrel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×