eur:
388.68
usd:
360.97
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Leszállt a Endeavour

Leszállt az Endeavour amerikai űrrepülőgép szerdán a floridai Kennedy-űrközpontban. Ez volt az utolsó repülése, és egyben az amerikai Space Shuttle program utolsó előtti missziója.

Földet érése idején az utolsó űrrepülőgép, amely még teljesít majd egy missziót, az Atlantis már majdnem az indítóállásban volt, nem sokkal korábban hozták ki a hangárból. Az indítóálláshoz vezető pálya mentén az űrközpont több ezer dolgozója és családtagjaik sorakoztak.

Az Endeavour május 16-án indult a Kennedy űrrepülőtérről, és május 18-án kapcsolódott az állomáshoz, ahová számos műszert, berendezést és különféle anyagokat szállított. Az Endeavour kiállítási tárgy lesz egy Los Angeles-i tudományos központban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×