eur:
385.97
usd:
354.62
bux:
68673.84
2024. május 16. csütörtök Botond, Mózes

Kiutasították az izraeli katonai attasét Oroszországból

Kiutasították Oroszországból kémtevékenység gyanúja miatt Izrael katonai attaséját - jelentette szerdán több izraeli lap.

Az incidens még a múlt héten történt, de csak most szüntették meg a titkosítását - írta a Háárec és a Jediót Ahronót. A hír megjelenése után az izraeli hadsereg megerősítette, hogy Vadim Leidermant őrizetbe vették és kiutasították Oroszországból, de hangsúlyozta, hogy "az izraeli hatóságok aprólékos vizsgálatuk nyomán teljesen alaptalannak minősítették a kémkedésre vonatkozó állítást".

A Háárec szerint úgy tűnik, hogy az ezredest a diplomáciai mentessége ellenére vették őrizetbe egy találkozón, és néhány órán át bent tartották, miközben kikérdezték, majd elengedték, de felszólították, hogy 48 órán belül hagyja el Oroszországot. Izraelbe érkezésekor kihallgatta a Sin Bét belbiztonsági szolgálat, amely arra volt kíváncsi, hogy tényleg egy külföldi ügynökkel találkozott-e. Ez alól a gyanú alól tisztázták őt.

Az incidenssel egy időben járt Moszkvában az izraeli parlament külügyi és védelmi bizottságának a küldöttsége, de jeruzsálemi források nem ezzel hozzák összefüggésbe az ügyet, hanem egyesek közülük arra gyanakszanak, hogy a különféle orosz titkosszolgálatok hatalmi harcának következménye a kiutasítás.

Címlapról ajánljuk
Vége az operációnak: mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Vége az operációnak: mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Robert Fico többórás műtéten esett át, miután egy merénylő többször rálőtt és életveszélyesen megsebesítette.

Angela Merkel nem kapott meghívót a CDU-kongresszusra, de a Zöldeknél beszédet is mondott

Nagy visszhangot váltott ki, hogy Angela Merkel szinte főszereplője volt egy zöldpárti politikus búcsúztatójának. A szóban forgó politikus az a Jürgen Trittin volt, aki a tizenhat évig tartó Merkel-érában tekintélyes ellenzéki képviselőként mindvégig az akkori kancellár korrekt és sokak által tisztelt ellenfele volt. Ezért talán nem is véletlen, hogy a búcsúztatóra meghívták Angela Merkelt, aki meg is lepte vendéglátót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×