eur:
401.52
usd:
367.26
bux:
74264.68
2024. október 14. hétfő Helén

Kadhafi megjelent a nyilvánosság előtt

A líbiai állami televízió hétfő este felvételt sugárzott Moammer Kadhafi líbiai vezetőről, aki Tripoliban egy szállodában törzsi vezetőkkel találkozott.

Kadhafi április 30. óta nem jelent meg a nyilvánosság előtt. A NATO harci gépei a május 1-jére virradó éjjel légicsapásokat mértek a Báb el-Azízíja-i főhadiszállásra, s ennek következtében vesztette életét Kadhafi egyik fia és három unokája. A televízió közlése szerint Kadhafi gyászolta családtagjait, s ezért rejtőzött el a külvilág elől.

A felvételen a láthatóan ép és egészséges Kadhafi szokásos barna öltözékét és napszemüveget viselt, s a közelében lévő televízió képernyőjén a szerdai dátum volt látható. Egy líbiai tisztviselő közlése szerint helyi idő szerint fél nyolckor forgatták a felvételt.

A szállodában lakó külföldi tudósítók elmondták, hogy néhány szobát lezártak a nap folyamán, de nem látták Kadhafit, aki általában hatalmas stáb kíséretében színpadiasan szokott megjelenni.

A NATO légiereje szerdára virradóra is parancsnoki központokat és kormányzati intézményeket támadott a líbiai fővárosban és környékén, találat érte a parlament, az állami tévé és rádió, valamint a líbiai hírügynökség épületét is. Állandó célpontja a Tripoli elleni légitámadásoknak a Báb el-Azízíja-i főhadiszállás, amelynek bunkerében húzta meg magát feltevések szerint Kadhafi ezredes.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×