eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

A szobája ajtajában lőtték le Oszama bin Ladent

Oszama bin Ladent szobája ajtajában pillantották meg először a kommandósok - számolt be a Washington Post. Kiderült az is, hogy valóságos kincsesbánya az a hardvert, amelyet a kommandósok találtak a terrorista vezér búvóhelyén.

Oszama bin Ladent szobája ajtajában pillantották meg először a kommandósok: a terrorista vezér visszafordult és szobájába hátrált, mielőtt kétszer, a fején és a mellkasán meglőtték - írta pénteki számában az abbotábádi akcióról kapott új kormányzati beszámolóra hivatkozva a The Washington Post.

Az amerikai kommandósok később egy AK 47-est és egy pisztolyt találtak bin Laden szobájában.

"Visszavonulóban volt", amit az ellenállás jelének tekintettek - jlentette ki a egy névtelenül nyilatkozó kormánytisztviselő, akit tájékoztatattak a rajtaütés részleteiről.

Kincsesbánya a lefoglalt hardver

Az Oszama bin Laden búvóhelyét átfésülő amerikai kommandósok olyan adathordozókra bukkantak, amelyeknek a "kimazsolázása" még nagyobb horderejű következményekkel járhat az iszlamista terrorista szervezetre.

A SEAL kommandó tagjai öt számítógépet, tucatnyi merevlemezt, mintegy száz diszket, DVD-t és pendrive-ot foglaltak le és vittek magukkal. "Nagyon meglepődnék, ha ezek nem bizonyulnának aranybányának a számunkra" - mjelentette ki John McLaughlin, a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) korábbi igazgatóhelyettese.

A nyomozók arra számítanak, hogy az adathordozók segítségével információhoz jutnak az al-Kaida további tagjainak hollétéről és esetleges merénylettervekről.

Már néhány nappal az abbotábádi rajtaütés után fény derült arra, hogy a terrorszervezet 2010 februárja óta merényleteket tervezett az Egyesült Államok területén közlekedő vasúti szerelvények ellen. A robbantásokat szeptember 11-ére akarták időzíteni, a 2001. évi washingtoni és New York-i terrortámadások tizedik évfordulójára. Kérdéses viszont, mennyire előrehaladott stádiumban vannak a tervek.

Eric Holder amerikai igazságügyi miniszter arra számít, hogy a lefoglalt adathordozók révén újabb terrorgyanús egyének kerülnek az amerikai hatóságok látókörébe. Ennek nyomán pedig további nevekkel bővülhet a terroristák névsora - hangoztatta Holder egy szenátusi meghallgatáson.

Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 4. 15:40
×
×
×
×