eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

II. János Pál boldoggá avatása

Rómában három napos ünnepség keretében avatják boldoggá május 1-jén II. János Pált. Erről Agostino Vallini bíboros, a pápa római helynöke számolt be.

A tájékoztatás szerint április 30-án, este nyolc órától a Circus Maximus mezején tartanak imavirrasztást. A rendezvényen felszólal az egykori pápa általi csodatevés tanúja, Marie Simon-Pierre nővér, akit a II. János Pálhoz intézett ima gyógyított meg.

A virrasztás végén, a Vatikánból közvetítve az egyházfő, XVI. Benedek szól a részvevőkhöz és áldást oszt. A május elsejei boldoggá avatáson a XVI. Benedek által pontifikált szentmisén bemutatják a boldog hivatalos képmását, és a tiszteletére alkotott latin nyelvű himnuszt, majd május 2-án, a Szent Péter téren, Tarcisio Bertone szentszéki államtitkár celebrál hálaadó szentmisét.

Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×