eur:
392.99
usd:
366.49
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Ügyészségi vizsgálat indult az INA-részvények felvásárlása kapcsán

A horvát kormány mégsem módosította az INA olajtársaság privatizációjával kapcsolatos törvényt, a kabinet megvárja a részvényfelvásárlásokkal kapcsolatban indított, Szlovákiára, Magyarországra és Ciprusra is kiterjedő ügyészségi vizsgálat eredményét - közölte Jadranka Kosor miniszterelnök a horvát kormány szombati ülésén.

Hogy a korábbi közlésekkel ellentétben miért maradt el a téma tárgyalása, azzal kapcsolatban Kosor felidézte: a hét elején a horvát pénzügyi felügyelet (HANFA) felfüggesztette az INA papírjaival való tőzsdei kereskedést. "A HANFA arról tett bejelentést az ügyészségnek (DORH), hogy gyanúja szerint a részvényvásárlások mögött pénzmosás állhat" - közölte.

Hozzátette, hogy a pénzügyi tárgyú bűncselekményekről szóló törvény alapján folyó vizsgálat kiterjed Szlovákiára, Magyarországra és Ciprusra is.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×