eur:
389.51
usd:
361.9
bux:
68422.58
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Gyémántlopást rögzítő felvételeket továbbított az Interpolnak a svájci rendőrség

A svájci rendőrség egy nagy értékű gyémántlopás térmegfigyelő kamerákkal történt felvételeit továbbította az Interpolnak - közölte csütörtökön a bázeli ügyészség szóvivője.

Előző nap négy vagy öt személy az órákat és ékszereket kiállító Baselworld szalonból négy gyémántot lopott el. A drágakövek értéke több millió svájci frank.

A svájci nyomozók nem tudták megállapítani a felvételek alapján a tettesek kilétét, így az anyagot a nemzetközi rendőri szervezetnek küldték el abban a reményben, hogy az Interpol hatalmas adatbankja segítségével azonosítani tudja a tolvajok személyazonosságát. A képeken az látható, hogy a tettesek elterelik a ékszerstand alkalmazottainak a figyelmét, miközben a négy gyémántot sikerül elemelniük.

A Baselworld a világ legnagyobb ékszerkiállító szalonja. Az idei egyhetes kiállítását nagy haszonnal zárta. Mint a rendezőbizottság elnöke fogalmazott: szenzációs eladásokat ütöttek nyélbe. A 39. Baselworld mustrát 103.200 ember kereste fel, 2,5 százalékkal többen, mint tavaly.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×