eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Jóváhagyták az EU tagországai a Líbia elleni szankciók kiterjesztését

Jóváhagyták az Európai Unió tagországai a Líbia elleni szankciók kiterjesztését, beleértve az olajcégek külföldi vagyonának és bevételi forrásainak zárolását. A magyar elnökség közlése szerint az intézkedések várhatóan holnap lépnek életbe.

Közben megkezdték a járőrözést a NATO hadihajói Líbia partjainál az észak-afrikai ország elleni fegyverembargó érvényesítésének támogatása céljából. A szövetség tagállamai tegnap Brüsszelben állapodtak meg abban, hogy a NATO hajói fogják megakadályozni azt, hogy a tenger felől, vízi úton fegyverek jussanak Líbiába.

Törökország öt hajót és egy tengeralattjárót küld az akcióhoz, míg brit források szerint Kuvait és Jordánia logisztikai segítséget nyújt majd a műveletekhez. Katonai diplomaták arról is beszámoltak, hogy körvonalazódni látszik a NATO szerepvállalása a líbiai légtér ellenőrzésének ügyében is.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×