eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Nézze meg a világ leghíresebb síremlékeit! Képgaléria

A Life mindig roppant aktuális: az Oktoberfest idején sörfesztiválos képgalériával jelentkezik, mindenszentek előtt celebeket keres a temetőkben.

A híres holtak képgalériája Johnny Appleseed, vagyis "Almamag Jancsi" nyughelyével kezdődik. A legendás prédikátor figurája az amerikai gyümölcstermesztők vicces marketing figurája lett, ott feszít minden almás rekeszen és kartonon. A mezítlábasan ábrázolt figura vállán tarisznya lóg, amelyből szórja az almamagvakat, almáskerteket alapítva Amerika-szerte. Valódi neve John Chapman, aki elvetette az almabor-présekből kikerülő, ott fölösleges magvakat, faiskolákat létesített, szemezte és oltotta az akkoriban divatos almafajtákat Ohio, Indiana és Illinois államok hatalmas területein. 

Appleseed figurája természetesen az iPhone világában is feltűnik.

A halottak napi hírességek sorában a Ramones 2004-ben elhunyt gitárosa következik, az előkelő harmadik helyet pedig a 75 fotót tartalmazó galériában Che-Guevara kapta.

A kezdő trió után Tolkien sírhelye bukkan fel, a kétszavas képaláírásból pedig kiderül, miért is fontos ő: "Hobbit creator". Egy híres bankrablót követően pedig Karl Marx síremléke következik, igaz Bruce Lee még közéjük ugrott. Marx foglalkozását is egy szóval írják körbe: communist. Lenin ("forradalmár") csak a 48. helyre futott be. Sztálin ("politikus") a 66. pozíciót szerezte meg.

A 17. pozícióban Lady Diana is látható, továbbá a Kennedy házaspár, Mark Twain "humorista", Elvis Presley (King) és Robert Burns.

Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: április első felében elszállt, és 18 havi csúcsig ugrott az arabica típusú kávé határidős jegyzése. A képet tovább bonyolítja, hogy a robusta kávé termékpiaci ára gyorsabban nőtt, mint az arabicáé, s így ismét konganak a vészharangok, hogy holnapra luxussá válik a mindennapi feketénk. A témáról Árok Gábort, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletágának vezetőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 15:46
×
×
×
×