eur:
393.78
usd:
365.35
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Lövöldözés Pozsonyban, halottakkal

Heten meghaltak és tizennégyen megsebesültek a hétfő délelőtti lövöldözésben, Pozsony Dévényújfalu (Devínska Nová Ves) városrészében - közölte Daniel Lipsic szlovák belügyminiszter pozsonyi sajtóértekezletén. Négy nő is van az áldozatok között. A támadó öngyilkos lett, a lövöldözés indítéka egyelőre ismeretlen. Farkas Géza pozsonyi magyar konzul tudomása szerint nincs külföldi az áldozatok és a sebesültek között.

A TA3 hírtelevízió szerint egy férfi kezdett lövöldözni, aki valószínűleg egy óvoda felett lakó családra támadt rá lőfegyverrel.

Jaroslav Spisiak országos rendőrfőkapitány szerint az áldozatok között négy nő és két férfi van, mindnyájan családi, rokoni kapcsolatban vannak egymással. A hetedik halott a tettes, egy 50 év körüli férfi, aki egy panellakásban géppisztollyal gyilkolt. Amikor a rendőrök körülvették, öngyilkosságot követett el.

Egy sebesült még életveszélyes állapotban van. A sebesültek között egy rendőr is van, akit fejlövés ért.

A gyilkosság indítéka egyelőre ismeretlen, a rendőrségi vizsgálat folyamatban van. Szlovákiában ez a gyilkosság példa nélküli.


Dominika ©ulková, a mentőszolgálat operációs központjának szóvivője szerint  egy öt éves gyermek is megsérült, akit édesanyjával együtt lőtt meg a támadó. Õt kórházba szállították, nincs életveszélyben.

A hatóságok a helyi hangosbemondón figyelmeztették a lakosságot, hogy kerülje el a lövöldözés helyszínét. A TA3 jelentése szerint a rendőrautók fokozatosan elhagyják a helyszínt, az akció befejeződhetett.

A pozsonyi lövöldözésről a világ vezető hírügynökségei is beszámoltak.

Andrej Ïurkovský pozsonyi főpolgármester részvétét fejezte ki az áldozatok családjának. Stanislav Zvolenský pozsonyi érsek imádkozik az áldozatokért - adta hírül az Új Szó Online.

Az InfoRádió pozsonyi tudósítója arról számolt be, hogy a helyiek szerint egy 15 éves, drogfüggő fiatal lövöldözött. A szlovák belügyminiszter ezt cáfolta. Szemtanúk szerint a támadó egy 50 év körüli férfi volt, aki délelőtt 10 óra után hatolt be egy lakótelepi lakásba és lőtte le az ott tartózkodókat. Ez után az utcán kezdett lövöldözni, majd a rendőrök bekerítették, és maga ellen fordította a fegyvert.

A szlovák rendőrség azt közölte Farkas Géza pozsonyi magyar konzullal, hogy nincs külföldi állampolgár az áldozatok és a sebesültek között.

Hanganyag: Protics János, Pozsony

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:45
2024. március 29. 09:00
×
×
×
×