INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

A moszkvai füstköd miatt Szentpéterváron lesz az orosz-bolgár futballmeccs

InfoRádió / MTI
Az orosz szövetség kénytelen volt Moszkvából Szentpétervárra áttenni a szerdai, bolgárok elleni barátságos labdarúgó-mérkőzés helyszínét, mert a fővárosra telepedett füstköd károsíthatja az egészséget.

A szervezet közleménye szerint "a romló időjárási körülmények, a szinte elviselhetetlen hőség és füst" miatt tették meg ezt a lépést.

Így a találkozót - amely mindkét fél számára az utolsó tesztlehetőség a szeptemberben kezdődő Európa-bajnoki selejtezők előtt - a szentpétervári Zenit otthonában, a 23 ezer férőhelyes Petrovszki Stadionban rendezik meg.

Moszkvában és környékén erdő- és tőzegtüzek pusztítanak, a hőmérséklet pedig eléri a 40 Celsius fokot. A környezetvédelmi hivatal adatai szerint a levegő nagy mértékben szennyezett: majd minden káros anyagból többszörösen meghaladja a maximális megengedhető értéket. A hatóságok arra kérték a moszkvaiakat, hogy ha nem szükséges, ne hagyják el otthonukat.

A füstköd miatt elhalasztották a hétvégi Dinamo Moszkva-CSZKA Moszkva és Szpartak Moszkva-Zenit bajnoki labdarúgó-mérkőzéseket is.

A címlapról ajánljuk