eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Eltűntek a miniszterelnök testőrségének fegyverei

Eltűnt a Washingtonba látogató izraeli miniszterelnök, Benjámin Netanjahu testőreinek négy pisztolya; feltehetően valaki ellopta őket, miután az American Airlines légitársaság elvesztette a fegyvereket tartalmazó táskát - jelentette az amerikai NBC televízió.

A 9 milliméter kaliberű Glock pisztolyokat a biztonsági előírásoknak megfelelően egy ellenőrzött poggyászba helyezték a New York-i Kennedy repülőtéren, s a csomagot fel kellett volna tegyék arra a Washingtonba tartó repülőgépre, amellyel a Netanjahuhoz tartozó izraeli ügynökök utaztak.

A repülőtéri munkások azonban tévedésből egy Los Angeles-i gépre tették fel, s amikor a nyugati parti metropolisban megtalálták a fegyvertáskát, az már üres volt. A rendőrség annyit közölt, hogy a pisztolyokat feltehetően ellopták - adta hírül az NBC helyi idő szerint kedden, néhány órával azután, hogy Barack Obama amerikai elnök a washingtoni Fehér Házban fogadta az izraeli kormányfőt.

Az amerikai tévé tudomása szerint a New York-i és New Jersey-i hatóságok jelenleg azt próbálják kideríteni, hogy a fegyvereket még a Kennedy repülőtéren lopták el, vagy csak azután, hogy a csomag megérkezett Los Angelesbe.

Az American Airlines részleteket nem közölt az esetről. A légitársaság szóvivője csak annyit mondott, hogy hasonló biztonsági ügyekben a vizsgálatot átengedik a megfelelő igazságügyi ügynökségeknek, s ilyenkor értelemszerűen tartózkodnak attól, hogy a médiában kommentálják az esetet.

Egyesült államokbeli látogatásának programja szerint az izraeli kormányfő szerdán New Yorkba utazik, ahol Ban Ki Mun ENSZ-főtitkárral találkozik.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

Lengyelország azt reméli, hogy az elmúlt napokban bejelentett nyugati támogatások hatására Németország is jelentős katonai támogatást küld majd Ukrajnába. Eközben az ukrán kormány azt jelentette, hogy az oroszok által támadás érte a Nyugatot kiszolgáló gázinfrastruktúrát, az orosz jelentések szerint pedig négy ukrán frontszakaszon is sikerült áttörniük A legfrissebb vasárnapi orosz-ukrán háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 17:33
×
×
×
×