eur:
387.02
usd:
356.44
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Olcsó majomhúst csempésznek Európába

Évente akár 270 tonnát is kitehet az egyik párizsi repülőtérre érkező illegális vadhús - állapítja meg egy első ízben elvégzett nemzetközi felmérés. Európában 4 kilogramm majomhús 100 euróba kerül, Kamerunban viszont csak öt euróba.

A brit BBC honlapján ismertetett tanulmány a párizsi Charles de Gaulle nemzetközi repülőtéren 17 napon keresztül folytatott vizsgálatra alapozza következtetését.

Az ellenőrzésben részt vevő francia, kambodzsai és brit nyomozók szerint az illegális kereskedés egészségi kockázatokat jelenthet emberekre és állatokra nézve, továbbá növeli a veszélyeztetett fajok húsa iránti keresletet.

A csempészet jelentős hasznot hoz: Európában 4 kilogramm majomhús 100 euróba kerül, Kamerunban viszont csak öt euróba.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

A Robert Fico elleni merényletnek hatása lehet az európai parlamenti választási kampányra is, ám a politikusokat a választások előtt nehéz lesz meggyőzni arról, hogy távolságot tartsanak az emberektől – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.

Hankó Balázs az Arénában: roppant veszélyes az új uniós felsőoktatási javaslat

Az Európai Bizottság továbbra sem válaszol a magyar kormány novemberi levélére – mondta a június végén lejáró Erasmus-megállapodás jövője kapcsán Hankó Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára beszélt a Pannónia Ösztöndíjprogramról, a felsőoktatási bérek rendezéséről és a felvételizők számának alakulásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×