eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Húsz év börtönbüntetésre ítélték a hackert

Újabb húsz évi és egy napi börtönbüntetésre ítélték az egyesült államokbeli Bostonban azt a hackert, akit tegnap szintén húsz évet kapott bankkártya-adatok ellopásáért.

A két büntetést azonban nem adják össze. A 28 éves Albert Gonzalezt azért ítélték el csütörtökön, mert két külföldi állampolgárságú cinkosával együtt feltörte több vállalat számítógépes rendszerét, és hozzájutott összesen több mint 130 millió bankkártya adataihoz.

A hackertámadások és az adatokkal való visszaélések csaknem 200 millió dolláros kárt okoztak a cégeknek, illetve az érintett bankoknak és biztosítóknak. Valószínűleg minden idők legnagyobb számítógépes személyi adatlopását követték el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×