eur:
396.51
usd:
354.08
bux:
74785.78
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Balázs Péter: magyar-szerb-horvát külügyminiszteri találkozó lesz

Magyar-szerb-horvát külügyminiszteri találkozó lesz a jövő héten - közölte szombaton Balázs Péter külügyminiszter, aki a nyugat-balkáni magyar nagykövetek regionális munkaértekezletén vett részt Tiranában.

Magyarország érdeke, hogy ez a régió ne a feszültségek forrása legyen, ezért a stabilizálásában igyekszünk konstruktív szerepet játszani. Számos kezdeményezést tettünk, és nagyon fontos, hogy ezek a kezdeményezések folytatódjanak, s a 2011-es magyar uniós elnökségre beérjenek. Egyetlen napot sem lehet kihagyni, egymást követik a különböző találkozók, konferenciák.

A jövő héten várhatóan magyar-szerb-horvát külügyminiszteri találkozó is lesz - mondta el Balázs Péter Tiranából telefonon az MTI-nek.

A külügyminiszter közölte, hogy a nagyköveti találkozón komoly hangsúlyt kapott a gazdasági kapcsolatok témája is ezzel a Magyarországhoz közel eső, a magyar beruházások szempontjából ígéretes régióval, amely fizikailag már az Európai Unión belül fekszik, mert mindenfelől uniós tagállamok veszik körül.

Montenegró különösen érdekes, mert ott Magyarország a legnagyobb külföldi befektető - hívta fel a figyelmet a külügyminiszter. A gazdaság óriásai: a Mol, a Matáv, a Magyar Alumínium, az OTP, a Hunguest Hotels, már mind jelen vannak, és mindenki nagy és sikeres beruházásokkal van jelen.

Boszniában és Horvátországban is vannak tapasztalataink, de a montenegrói példa olyan, hogy azt érdemes tanulmányozni, mert onnan lehet aztán továbblépni - mondta Balázs Péter.

Címlapról ajánljuk
Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Egy virágcsokorral igyekezett bizonyítani Friedrich Merz, hogy már nem neheztel Angale Merkelre. A korábbi, tizenhat évig regnáló kancellárt ugyanis a CDU jelenlegi elnöke, egyben kancellárjelöltje köszöntötte 70. születésnapja alkalmából. Igaz, a CDU székházában tartott ünnepség kissé megkésett, mivel az ünnepelt július 17-én töltötte be a kerek életévet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×