eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Elraboltak egy másfél éves kisfiút Franciaországban

Emberrablási riasztást léptetett életbe kedden este a francia igazságügyi minisztérium, miután egy másfél éves kisfiú eltűnt a Párizs közeli Fontenay-sous-Bois-ban található otthonából.

A rendőrségi közlemény szerint az Ibrahima keresztnévre hallgató, kék pizsamát viselő, afrikai típusú félvér kisfiút feltételezhetően apja, a 28 éves Mahamadou Doucouré rabolta el, akivel a gyerek veszélyben van. A kisfiú anyját ugyanis délelőtt otthonában megölték, az apa pedig szökésben van.

A francia országos televíziókban és rádiókban a riasztási tervnek megfelelően negyedóránként közlik a gyermek és a feltételezett emberrabló személyleírását, valamint hír-SMS-ekben és internetes üzenetekben kérik a lakosság segítségét Ibrahima megtalálásához.

A francia tömegtájékoztatási eszközök információi szerint a 26 éves nőt többszöri késszúrással ölték meg. A rendőrséget az áldozat szomszédjai riasztották, akik a gyanús zajok alapján azt gondolták: valaki betört a szomszéd lakásba. Ugyanakkor egyetlen szomszéd sem látott senkit bemenni az eltűnt gyermek anyjához.

A nő gyermekével, valamint testvérével és apjával élt közös lakásban. Utóbbiak a gyilkosság idején munkahelyükön tartózkodtak.

Jean-Jacques Bosc államügyész az I-télé hírtelevízióban elmondta: a gyermek nincsen egyik családtagnál sem, s mivel a szülők nagyon rossz viszonyban voltak, az apát pedig a gyilkosság óta nem találják, a rendőrségnek az a feltételezése, hogy ő rabolta el a kisfiút. Az ügyész nem zárta ki, hogy a férfi megpróbál külföldre szökni a gyerekkel.

A gyanúsítottnak korábban már volt dolga a rendőrséggel, csoportosan elkövetett lopás gyanúja miatt jelenleg is eljárás folyik ellene - közölték igazságügyi források.

Az emberrablási riasztást 2006 februárjában léptette életbe Franciaország. A kiskorúak elrablására vonatkozó riadótervnek megfelelően - amennyiben szemtanúk igazolják a bűncselekményt - a hatóságok néhány órán belül országos felhívást tesznek közzé a tömegtájékoztatási eszközökben, pályaudvarokon, autópályákon, repülőtereken. Szakemberek szerint ugyanis emberrablás esetén az első 24 óra sorsdöntő lehet a kutatásban.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Alapjaiban változhatnak meg a közbeszerzések, új reform került az asztalra

Alapjaiban változhatnak meg a közbeszerzések, új reform került az asztalra

A körforgásos gazdaság, a közbeszerzési gyakorlatok javításának, valamint a köz- és magánberuházások hatékony és eredményes felhasználását biztosító adminisztratív kapacitások növelésének szükségességek. Új, EU-szintű összehangolás szükséges ezen területeken, hogy az államszövetség GDP-jének közel 15 százalékát kitevő kifizetések jobban hasznosuljanak, például egy fenntarthatósági kritérium beiktatásával – derül ki Enrico Letta, a Jacques Delors Intézet elnökének átfogó, az Európai Unió egységes piacának reformjára tett javaslatából.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×